Den som vill bli en bättre ledare, kan anmäla sig till en ledarskapskurs.

Den som önskar utveckla kommunikationsförmågan, väljer en kommunikationskurs.

Den som insett att stress håller på att ta över livet, föredrar en stresshanteringskurs.

Och så vidare.

Jag erbjuder emellertid inga sådana kurser. Men googla gärna. Utbudet är enormt. Somliga är fantastiska, andra har mer att önska. Skulle jag tro.

Det JAG gör i min coachning, i mina föreläsningar och utbildningar, samt i mina böcker och poddar, är att föra ett enkelt samtal om hur vi människor ofta [oskyldigt] använder sinnets resurser till vår nackdel.

Att vi övervärderar tänkandet som verktyg för det vi önskar uppnå. Både när det gäller sådant som ingår i professionen (exempelvis problemlösning, beslutsfattande och aktivt lyssnande), och sådant som fritiden värdesätter (exempelvis avkoppling, relationsbygge och föräldraskap).

När tänkandet tar plats, suger vi nämligen kraften ur den ”mentala bandbredden”, och effekten går att liknas vid att försöka se en Netflix-film i HD-kvalitet, med en uppkoppling via ett gammalt telefonmodem.

Eller som en bil-metafor: att försöka vinna ett formel 1-lopp med punktering.

Insikter kring tankar, som mina insatser avser leda till, gör att tänkandet – automatiskt – stillar sig, och att den mentala bandbredden därmed ökar.

Det finns ingen situation i livet – varken hemma eller på jobbet – där inte ett klart, stilla och öppet sinne, spelar skjortan av ett sinne, kontaminerat av en massa tankar.

Det innebär att mitt bidrag till mina kunder och klienter, ytterst handlar om att förstärka och förhöja effekten av kunskaper och kompetenser som redan finns på plats. Detta, så att man kan utnyttja det man vet och kan, till fullo.

Ökad mental bandbredd, boostar alla aktiviteter, sysslor och processer.

Det gäller alla. Alltid.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?