Dennis Westerberg

Om Dennis

Dennis Westerberg har verkat som föreläsare, utbildare och coach i snart 30 år.  [Utnämnd till Årets föreläsare 2015, samt invald på topp100-listan över Sveriges bästa talare 2018 – 2023. Nominerad till Storytel Awards 2019].

Dennis erfarenhet och kompetens handlar ytterst om att hjälpa människor, företag och organisationer som kört fast, att komma vidare i livet. Han gör detta genom att vägleda till insikter som bidrar till en ökad självkännedom och en högre förståelse kring det sammanhang man befinner sig i.

Dennis Westerberg föreläser om arbetsglädje och välmående, samt utveckling av inre förmågor såsom mod, kreativitet, engagemang och driv.

Dennis har lång erfarenhet av att samarbeta med företag och kommuner, exempelvis som huvudlärare inom ICA-skolan (ICA Sverige) i flera år, och som utbildare för Riksbyggen, Skanska och Öresundskraft i stora projekt. Därtill med utbildningsansvar inom exempelvis Landskrona stad och Eslövs kommun.

ATT BYGGA TOPPRESTERANDE TEAM

Dennis anlitas ofta för att utveckla arbetsgrupper som kan verka i harmoni, utan intern konkurrens och energikrävande konflikter – att bygga toppresterande team, utan att tumma på välmåendet. Antingen som föreläsare, utbildare eller coach.

En hel del arbetsgivare som kontaktar honom, har medarbetare som känner att de ”testat allt”, men ändå inte funnit någon lösning som fungerar. Dennis erbjuder ett alternativ som visat sig ha stor betydelse för många. Det rör sig om anställda som visar uppgivenhet, har hög frånvaro, eller har svårt att tygla sitt humör.

Det kan också vara personer som behöver hjälp med att ta sig igenom en livskris, eller stressade medarbetare som håller på att gå in i väggen.

Ibland får han vara ett stöd för dem som är på väg att återgå till arbetet, efter en längre tids sjukskrivning.

Problembeskrivningarna är många, men ytterst handlar det egentligen om samma sak. Nämligen att kunna känna ett större välmående och en själslig ro.

Det Dennis erbjuder, när det gäller coachning, är ett individstöd under ett par månader, där fokus ligger på att återfinna den inre styrka och balans som faktiskt var på plats hos dem alla, innan allting började gå fel.

 

ENTUSIASM, GLÖD OCH LUST

Det Dennis har upptäckt – efter att ha hjälpt organisationer i snart tre decennier – är att alla människor egentligen har tillgång till samma manuskript, handböcker och manualer.

Alla ledare har läst om FIRO-modellen.

Alla säljare har fått lära sig de viktigaste avslutsteknikerna.

Alla golfare har lärt sig hur man bäst förbättrar sin sving.

Det som saknas är inte kunskap att göra. Det som fattas är att man inte gör det man kan.

Problemet är att man inte har det känslomässiga engagemang som krävs för det man satt sig för.

Om det saknas entusiasm, glöd och lust, har högen av handböcker ingen betydelse alls. Graden av entusiasm går dock ej att finna i själva uppgiften, såsom många vill tro.

Nej, graden av entusiasm går alltid att härleda till ”det mentala tillståndet” – till huruvida man har klarhet eller ej i sinnet.

Ett sinne som angripits av begränsande tankar, känner uppgivenhet och passivitet. Ett klart sinne däremot, rymmer driv, motivation och framåtanda.

Dennis coachning ”upplöser” begränsande tankar, och får klarheten att träda fram.

Varken mer eller mindre.

 

UTBILDNING & ARBETSLIVSERFARENHET

Dennis har en grundskollärarexamen från Lärarhögskolan i Malmö (1993), samt är utbildad IT-projektledare inom Yrkeshögskolan (3-årig utbildning, som avslutades 2002).

På 1990-talet arbetade Dennis om lärare inom grundskolan, och i början av 2000-talet fick han rollen som utbildningsledare och tf. rektor inom Yrkeshögskolan.

År 2006 blev Dennis konsult på heltid och har allt sedan dess föreläst, utbildat och coachat. Därtill drivit stora projekt, tagit fram ett 25-tal YH-utbildningar, samt varit VD för två aktiebolag och verkat som projektledare för stadsfestivalen Landskronakarnevalen.

År 2015 startade Dennis, tillsammans med Tomas Lydahl, podcasten ”Tomas och Dennis podcast”, som idag har ca 30.000 lyssnare varje månad. Samma år gav han dessutom ut boken ”Bara en tanke – din guide till villkorslöst välmående” som blev en storsäljare. Sedan dess har Dennis gett ut ytterligare ett tiotal böcker. Senast barnboken ”Marsipan och tankemysteriet”.

Under en kort men intensiv period, drev Dennis även podden ”Kulijulipodden”, med sin fru Lena Bergkvist, med celebra gäster i varje program, såsom exempelvis Hasse Andersson, Jan Johansen, Tina Nordström, Carl Stanley, Adde malmberg, fysikprofessorn Bodil Jönsson och stadsdirektör Palle Lundberg.

Sedan år 2021, har Dennis varit programledare för Skånes största allsångseventKulijuli – som flera tisdagar i juli varje år, samlar tusentals människor i Slottshagen, Helsingborg. 

Under våren 2023 startade Dennis och Lena upp företaget Aistrateg Malmö AB, med fokus på konsult- och utbildningstjänster relaterat artificiell intelligens.

Parallellt med allt övrigt i Dennis liv, är han bandledare för det skånska kultbandet Bloosblasters, som har många spännande artistsamarbeten i bagaget, bl.a. med den amerikanske blueslegenden Sam Myers och Sveriges blueskung Peps Persson. 

 

Några snabb-fakta om Dennis

  Föreläsare

  Dennis har ca 100 uppdrag om året, som föreläsare på företag, kommuner och organisationer runtom i landet. Utnämnd till ”Årets föreläsare 2015”.

  Författare

  Under våren 2019 släppte Dennis fyra böcker på förlaget Ehrlin Publishing: tre citatböcker och en ungdomsroman. Han har tidigare gett ut två böcker i eget namn, samt ytterligare fyra ljudböcker på eget förlag med kollegan Tomas Lydahl, Tomas & Dennis Publishing. Våren 2021 publicerades ljudboken ”Du är inte trasig. Endast oskyldigt knasig.” Senare samma år släpptes barnboken ”Marsipan och tankemysteriet”.

  Coach

  Dennis är en väl anlitad coach med särskild kompetens att guida till inre balans och harmoni. Även företagsledare, idrottsmän och artister som vill ”prestera bättre” finns bland Dennis kunder.

  Podcast-profil

  Dennis driver podden ”Tomas och Dennis podcast” tillsammans med Tomas Lydahl, med 30.000 – 40.000 lyssningar varje månad.

  Ståuppare

  Dennis gjorde sin ståupp-debut, som ”förband” till Robin Paulsson, sommaren 2018, med ca 800 personer i publiken. Därefter har bokningarna börjat rulla in.

  Musiker/artist

  Dennis är tidigare mest känd som musiker/artist. Han är sångare, munspelare och gitarrist i det skånska kultbandet Bloosblasters, och har spelat tillsammans med svenska storheter som bl.a. Peps Persson, Mats Ronander och Jan Johansen. Han har dessutom turnerat med den världskände blueslegenden Sam Myers.

  Entreprenör

  Sedan 2005 driver Dennis två företag. Inom ramen för dessa har han tagit fram ett 20-tal utbildningar inom Yrkeshögskola, drivit olika projekt, samt producerat mängder med evenemang. År 2013 var han exempelvis ytterst ansvarig för Jubileumskarnevalen i Landskrona, som det året var Sveriges längsta stadsfest: 9 dagar,
  9 scener, 250 musikakter, 200 000 besökare.

  Övrigt

  Dennis är 53 år, gift, boendes i Malmö, har vuxna barn, och representerar ett nytt fält, som kallas De tre principerna eller Den nya psykologin. Allting som han gör idag, tar sin utgångspunkt i dessa principer. Läs om dessa i boken ”Bara en tanke”, eller ta del av dem via en föreläsning med Dennis på YouTube: https://youtu.be/_2ht17x6lJg

  Pin It on Pinterest

  Share This

  Podcast

  Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

  Liveshow

  Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

  Redo för en verklig förändring?