Förändring föds i gränslandet mellan komfort och otrygghet. Det är här, mellan det bekanta och det okända, som var och en av oss har chans att verkligen växa.

Men pass på, kritikerna vill något annat, och höjer snart sina knutna nävar till kamp.

– Stick inte opp, då åker du på en propp!!!

Men kritikerna är som ekon av en svunnen tid; de upprepar det som varit och fruktar det som komma skall. Deras röster har dock en tendens att skrämma oss tillbaka till det trygga och förutsägbara; att tysta oss med hot och manipulation.

– Om du är dum, kallar jag på min storebror!!!

Kritikerna använder nämligen skrämselpropaganda för att få oss att tvivla på våra egna förmågor och visioner, och drar sig inte för att sprida rykten i syfte att svärta ner våra namn. Om gruppen tar avstånd, står vi ensamma med våra åsikter eller ambitioner. En läskig tanke.

Men… det är just i kontrasten till dessa röster som vår egen potential blir tydlig.

Verklig framgång är nämligen ingen popularitetstävling. I stället en expedition in i det okända, där vi själva är de enda tillämpliga bedömarna av vårt arbetes värde. Det är dock en resa som kräver att vi vågar ifrågasätta etablerade normer och bryta ny mark, oavsett omgivningens reaktioner.

Så ignorera kritikernas röster. Låt dem hålla fast vid sin trygga tillvaro medan du orädd formar din egen framtid. Dags att skapa en vackrare värld för oss alla att leva i.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?