När någon kritiserar dina ord, dömer ut ditt hantverk eller nedvärderar din insats som ledare eller kreatör kan det vara klokt att säga ”okej, men min insats var inte ämnad att behaga dig”.  

Och i den stund som kunden tar del av ditt erbjudande men väljer att inte köpa, kan det vara på sin plats att tacka för besöket, och samtidigt inse att allt inte är för alla.  

Somliga vill ha keps. Andra väljer sombrero.

Som ledare och kreatör kan det emellertid kännas arrogant och högdraget att stå upp för ”det här var tydligen inte något för dig”.

Såklart. Det är begripligt. Och ödmjukt.

Men… att vara professionell förutsätter en förståelse kring att ledarens och kreatörens bidrag egentligen är till för att bygga en bättre värld. Inte att tillgodose folkmassans krav och önskemål.

Och den insikten är allt annat än arrogant. Ej heller stroppig.

Arrogant vore det istället att anta att det du skapat är något så magiskt och fantastiskt att det passar alla smaker. Att din kreation är just det som ALLA väntat på i alla år.

Nej, kreatörens yttersta insats kan omöjligen behaga den medelmåttiga massan. Det kan bara medelmåttiga insatser göra. Och… sådana är väl inte något du strävar efter att erbjuda, eller?

Att lyckas behålla ödmjukheten kring att det du skapat inte kan behaga alla, ökar sannolikheten för extraordinära insatser.

Go for it.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?