Jag är ganska säker på att du som läser min blogg, har ganska bra koll på de perspektiv jag har kring hur tankar tar form i sinnet, och skapar alla våra upplevelser i det pågående ögonblicket (nuet).
 
Det gäller sådant som glädjenyfikenhet och hopp, men också rädslaoro och ilska.
 
Jag gissar dessutom att du har läst någon av mina böcker, lyssnat till mig som föreläsare, eller tagit del av något avsnitt i podden ”Livscoachning med Tomas & Dennis”, som jag spelar in varje vecka.
 
Kanhända har du koll på att jag är utbildad lärare, och att jag parallellt med mitt eviga ältande om att ”en tanke bara är en tanke”, spelar bluesmusik i bandet Bloosblasters, glad-blues, såklart!
 
Däremot…är jag inte lika säker på att du tagit del av mina perspektiv kring det som är på mångas läppar just nu ”Artificiell intelligens och ChatGPT”. Och gissningsvis har du ingen aning om att jag faktiskt har en treårig utbildning inom just AI i bagaget. Minsann.
 
– Är detta med AI förresten något som intresserar dig, och väcker nyfikenhet?
 
– Eller känns det oroande, stressande och obehagligt. Skrämmande, till och med?
 
Oavsett vilket… föreslår jag att du läser vidare.
 
Artificiell intelligens och ChatGPT är nämligen något som väldigt snart kommer att påverka dig, ditt jobb och din familj. Och… beroende på vilka tankar du har kring ”fenomenet”, kommer resultatet att bli därefter:
 
Inspirerande, lärorikt och nyttigt… eller komplicerat, omotiverat och början på mänsklighetens undergång?
 
Du har en chans att se med klarhet och nyfikenhet på utvecklingen, eller så kan du slå dövörat till och sätta på skygglapparna. Det sistnämnda kan vara problematiskt, om du frågar mig. AI är här för att stanna, vad du och jag än tycker om det. Bättre att vara nyfiken; att ta reda på VAD DET ÄR och VAD DET INTE ÄR.
 
Oberoende av, om du är tekniskt intresseras eller inte, är jag övertygad om att mina perspektiv kan betyda något för dig, din arbetsgrupp och ditt liv. Därför ”pitchar” jag nu nedan om den föreläsning som jag erbjuder kommuner, företag och organisationer.

På väldigt kort tid har jag [minsann!] blivit en av de mest bokade föreläsarna i Sverige inom AI-området. Kul!
 
Så… kolla in pitchen nedan, och ta kontakt för mer info.
 
För om inte JAG upplyser dig och dina kollegor om vad som är på gång, kommer någon annan snart att göra det. Men då, med risk att perspektiv kring tankarhumanismnärvaroempati och kärlek utelämnas.

Så… tipsa din arbetsgivare, och boka in mig på arbetsplatsen inom kort.


Vi ses
 
Ta hand om dig.

Med kärlek,
DennisNär datorn blir människa; Artificiell intelligens som verktyg och vision

 Nyfiken, rädd eller oberörd?
 
Dennis Westerberg, AI-strateg och utbildare, ger en inspirerande föreläsning om sk. ”generativ AI” och bryter ner IT-jargongen till något som alla kan förstå. Syftet med föreläsningen är att skapa en ”nyfikenhetskultur” kring en teknik som just nu revolutionerar våra liv. 
 
1.     Hur kommer AI att påverka våra liv och våra arbetsplatser framöver?
2.     Vilka enorma fördelar kan ChatGPT och liknande tjänster erbjuda verksamheten redan idag?
3.     Är organisationen redo att möta den AI-drivna framtidens möjligheter?
 
Om Dennis Westerberg:
Dennis är förmodligen landets mest anlitade föreläsare inom AI-området just nu. Hans kombination av djupa språk- och IT-kunskaper, samt hans erfarenhet av att föreläsa i snart 30 år (utnämnd till ”Årets föreläsare 2015”), gör att han kan omvandla tekniska begrepp till begriplig vardagssvenska. Med sin enkla stil, förvandlar Dennis AI:s komplexitet till något greppbart för alla. Dennis varvar inspiration, humor och glädje, med djup, allvar och eftertänksamhet.
 
Mer info: Aistrateg Malmö AB, www.aistrateg.se

Kontakt: dennis@aistrateg.se

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?