De tre principerna [livskraft, medvetande och tanke] innehåller alla de svar som världen behöver när det gäller att förklara vilken psykologisk upplevelse som helst. Det kan gälla oro, stress, rastlöshet, irritation, rädsla, ilska, bitterhet eller tvång. Men också svartsjuka och avundsjuka, exempelvis. Även lycka, mening och kärlek får sin förklaring av principerna.

Principerna fungerar dessutom som fantastiska vägvisare ur allehanda begränsande psykologiska upplevelser som någon eventuellt råkat ”fastna” i.

Detta genom insikter kring hur tankar tar form i medvetandet och ibland skymmer den sinnesfrid som egentligen alltid vilar bortom tänkandet. Samt… ett övervägande om att vad som än tänks… är det just bara en tanke som gjorts verklig, som en projektion – från insidan – via de fem sinnena, synen, hörseln, smaken, lukten och känseln. Men… att det ändå, ytterst, bara är en tanke.

Livet är således en PSYKO-LOGISK upplevelse. Logisk, på det sätt att tanken är den ”variabel” som skiljer den ena upplevelsen från den andra, alltid. Psykisk, eftersom allting sker i psyket… inte runtomkring; ej heller i hjärnan… just bara i psyket.

Minsann.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?