Ljudboksversionen av min bok ”Jag dog och fick liv igen” har blivit nominerad till Storytel Awards, också kallat ”Stora Ljudbokspriset”. Magiskt kul på alla sätt.

Tack Therese Lindgren och Nicole Falciani för att ni välsignat boken och dess budskap genom att låna ut era röster till ljudboksversionen.

Nedan finner ni ett videoklipp som innehåller ett boksamtal mellan mig och härlige Zenia Nielsen som genomfördes inför bokreleasen i maj 2019.

Jag dog och fick liv igen – ett boksamtal med Dennis Westerberg.

Länk till videoklippet: https://youtu.be/FdgfzJ9JCJg

Jag dog och fick liv igen är ingen vanlig bok. Det är en ungdomsroman med ett starkt underliggande psykologiskt budskap. Ett budskap som tar sin utgångspunkt i ”de tre principerna” (tanken, medvetandet och sinnet) och som fungerar som en guidning för att bli av med ångest, självmordstankar, nedstämdhet och oro.

De tre principerna kan sammanfattas som ett sätt att tänka om tänkandet – att förstå hur våra tankar skapar vår verklighet, ett ögonblick efter ett annat. Är det en situation eller mitt tänkande kring situationen som oroar mig?

Jag har själv levt ett långt liv med psykisk ohälsa, men lyckades på grund av insikter som jag bjuder på i denna bok, bli fri från mina besvär för snart tolv år sedan. Väsentliga delar av berättelsen är självupplevda, övrigt kommer från det som mina coachningsklienter har berättat – människor i alla åldrar, vars liv präglats av olika former av psykologiskt lidande.

Om boken

Jag dog och fick liv igen är en berättelse om Mia, 16 år, som lider av självmordstankar, och Johanna, 21, som äntligen kommit ur det helvete hon levde i under många år – en vardag full av ångest och panikångestattacker och med återkommande perioder av depression.

När Mia står på tågspåret, redo att ge upp allt för att slippa känna ångesten hon bär på, möter hon Johanna. Som en viskning träder hon fram ur mörkret och får Mia att kliva av spåret. Johanna ger Mia en axel att luta sig mot, men hon erbjuder också något annat. Något som vänder hela Mias värld upp och ner. Som får henne att omvärdera allt hon trodde var sant.

Boken bjuder på ett hoppfullt budskap. Bortom den fängslande berättelsen om Mia och Johanna döljer sig nämligen en väl bevarad hemlighet – tills nu – om hur vi människor snabbt kan slippa ifrån det som plågar oss psykologiskt, vad det än är. Jag dog och fick liv igen är en sann guide till välmående.

Nu håller vi tummarna inför prisutdelningen som sker den 2 april, 2020 på Berns i Stockholm.

//Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?