– Just… eftersom den har en tendens att aldrig någonsin dyka upp.

I vår vardag ägnar vi oss ofta åt att grubbla över framtiden. Vi lägger planer, målar upp mål och drömmer om ljusare tider. Men det finns ett ofta förbisett faktum i all denna framtidsfokusering – framtiden, i dess mest konkreta form, tenderar faktiskt att aldrig anlända. Varje ögonblick som vi upplever, lever vi i nuet. Det är här, i denna ständigt föränderliga nuvarande stund, som livet verkligen utspelar sig.

När vi talar om framtiden, är det i själva verket en serie drömmar som tar plats. Inget verkligt alls. Detta faktum bär med sig en djupgående insikt som har möjlighet att transformera vårt sätt att betrakta livet.

Det är enkelt att hamna i fällan av att tänka ”när jag…” – ”när jag får det där jobbet blir allt bättre”, ”när jag flyttar dit kommer jag att finna lycka”.

Men denna konstanta längtan efter framtiden förhindrar oss från att se skönheten och möjligheterna som finns här och nu. Varje ögonblick erbjuder oss en möjlighet att fullt ut uppleva livet, att växa och att lära. Om vi ständigt är fokuserade på ”framtiden” för att finna lycka eller mening, riskerar vi att missa de otaliga möjligheter som nuet för med sig.

Låt oss således omfamna nuet.

Något annat är omöjligt nämligen.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?