I hjärtat av all mänsklig strävan ligger en konstant jakt på framsteg och framgång. Och således… är det lätt att glömma bort ”hur livet egentligen är”, och förlora sig i en dröm om ”hur man önskar att det borde vara”.

Här kommer fem falska förhoppningar, som ofta förbises:

1. Omedelbar framgång: I en digital era, där framgång tycks vara bara en viral video bort, tenderar vi att glömma vi bort den tålmodiga och metodiska ansträngning som bygger en karriär på längre sikt.

2. Ständig tillväxt: Tillväxt är inte som en rak linje, ständigt på väg uppåt. Inte alls. Den har sina toppar och dalar. Att förstå och acceptera detta är centralt för att bygga en hållbar framtid, både personligt och professionellt.

3. Perfektion vid första försöket: Ett misslyckande är inte slutet; det är starten. Varje misslyckande bär dessutom med sig lärdomar som formar vår framtida framgång.

4. Andras godkännande: Att söka godkännande från andra blir lätt till en evig jakt på ”smicker och beröm” som leder oss på villovägar. Varje resa är unik och behöver inte någon annans tillåtelse.

5. Kontroll över allt: Livet är oförutsägbart och outforskat. Det finns ingen framtid nämligen, endast ett ständigt pågående nu. Framtiden är jungfrulig, i sin sanna natur. Det betyder att den inte kan kontrolleras. Särskilt inte med tankekraft, just… eftersom tanke, bara är en tanke. Att släppa kontrollen mentalt, är det första steget mot äkta frihet och framgång.

Ju.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?