Siffror. De dominerar många aspekter av vår vardag. Och det är lätt att gå vilse bland mätvärden, parametrar och måttsockar.

Antalet följare på sociala medier: På ytan kan det verka som om en stor följarskara är lika med ett stort inflytande. Men ett massivt antal följare kan vara bedrägligt. Det som verkligen räknas är engagemang och kvaliteten de relationer man har. Inte hur många som ger tummen upp. Varken kärlek eller lycka kan kvantifieras.

Arbetstimmar: Det gamla talesättet ”tid är pengar” har gjort oss besatta av att räkna antal timmar. Men att ständigt vara upptagen eller att komma hem sent varje kväll, är inte synonymt med att vara produktiv eller skapa genuint värde.

Antal möten: Ett fullspäckat schema med möten av allehanda slag kan lätt förväxlas med produktivitet. Möten handlar oftast om att markera vem som bestämmer, eller om att slippa ifrån ansvar. Inte om att vara vara effektiv.

Ranking och listor: Vem vill inte vara nummer ett? Men, om listan inte återspeglar de värden och det syfte som verkligen betyder något, vad tjänar det då att vara överst?

Människors verkliga värde kan aldrig anges i siffror.

Låt dem således inte diktera ditt liv.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?