Ibland känns det som att livet är en berg-och-dalbana.

Och som om vi alltid är på väg åt något håll.

Upp eller ner. I stort eller i smått.

Ingen går fri.

Men även i ”denna livets limbo” har vi möjlighet att finna trygghet och stabilitet.

Lätt att glömma.

Men visst är det så.

Faktiskt även när vinden viner runtomkring oss.

Som en påminnelse: – Låt oss utforska tre nyckelinsikter för att stå stadigt i stormen.

Insikt 1: Den medfödda psykologiska styrkan

Inuti oss alla bor det en kraftfull, medfödd psykologisk styrka. Ett stilla lugn mitt i stormen, där vi kan vila och hämta kraft. Det är denna styrka som gör att vi kan anpassa oss, lära oss och växa. När vi upptäcker och omfamnar vår inre styrka, blir vi mer motståndskraftiga inför livets utmaningar. Den bär på all trygghet, närvaro och klarhet vi behöver. Särskilt i de dalar vi alla besöker då och då.

Insikt 2: Humörets naturliga skiftningar

Humöret är som en våg – det rullar in och ut, utan att vi behöver göra något. När vi förstår att humöret skiftar av sig självt, inser vi att det är onödigt att kämpa mot det. I stället kan vi låta våra känslor få vara som de är, och vara säkra på att de kommer att förändras med tiden. Ingen känsla är konstant. Den kommer och går.

Insikt 3: Tankar som skymmer vår inre styrka

Det som emellanåt kan stå i vägen för vår inre styrka, är våra tankar. Tankar som får oss att tvivla på oss själva, oroa oss eller känna oss otillräckliga. Men tankar är bara tankar – de är inte sanningar eller verklighet. När vi inser detta – på djupet – kan vi släppa taget om de tankar som håller oss tillbaka och låta vår inre psykologiska styrka och klarhet lysa igenom.

Så… när vi omfamnar dessa insikter, och låter de få guida oss genom vardagen, kan vi navigera klart i livets motgångar med självkännedom och närvaro. Genom att lita på vår inre styrka, förstå humörets skiftningar och släppa taget om begränsande tankar, blir vi mer motståndskraftiga och redo att möta det som kommer. Och det som går.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?