Det är lätt att förväxla rörelse med framsteg, att blanda ihop aktivitet med produktivitet.

Vi lever i en värld som belönar oss för att vara upptagna, för att ständigt vara i rörelse. Men är vi verkligen på väg i rätt riktning, eller springer vi alltför ofta bara runt i cirklar?

Låt oss titta på två begrepp: att göra rätt saker och att göra saker rätt.

Att göra saker rätt handlar om effektivitet. Nämligen att utföra en uppgift med precision och skicklighet, att följa processen och att minimera fel. Det är själva taktiken i spelet, det är hur vi utför varje drag.

Att göra rätt saker däremot, är en fråga om effektivitet. Det är att välja rätt uppgifter att utföra, att välja rätt väg att följa. Det är strategin i vårt spel, det är vilka drag vi väljer att utföra.

Men här är kommer min: att göra saker rätt är meningslöst om vi inte gör rätt saker. Vi kan vara den mest effektiva personen i världen, men om vi inte riktar vår energi i rätt riktning, kommer vi bara att bli mästare på att klättra upp för fel berg.

Så, låt oss inte förväxla rörelse med framsteg. Låt oss inte blanda ihop aktivitet med produktivitet. Låt oss i stället sträva efter att göra rätt saker, och att göra dem så gott vi kan.

Bättre att göra rätt saker fel nämligen, än att göra fel saker rätt.

Ju.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?