Vi behöver alla ha ett arbete. I alla fall de flesta av oss. Det betyder dock inte att vi är tvungna att göra det vi gör idag, för all framtid. Vi har en möjlighet att välja. Och att välja om.

Arbete är mer än bara ekonomisk överlevnad. Det är en portal till förändring och påverkan. Vi kan välja ett jobb som tillåter oss att bidra med något större än oss själva, där kreativitet och medmänsklighet är mer än bara en bonus – det är en nödvändighet.

Vi kan välja ett arbete som ger oss tid för det som verkligen betyder något. Tid för att skapa, tid för att bidra, tid för att göra skillnad. Inte bara för oss själva, utan för andra.

Detta är inte ett självbedrägeri. Eller för några få förunnat. Inte i vår del av världen. Detta är ett faktum.

Valet är vårt eget nämligen. I alla fall för de som inser att det alltid finns ett klokare alternativ.

Att byta jobb är inte bara en möjlighet, det är en plikt. En plikt att söka det som ger oss glädje, det som låter oss bidra, det som verkligen betyder något. En plikt för oss själva, men framför allt inför de i vår närhet som vi bryr oss om.

Visst, vi behöver ett jobb som gör att vi kan betala hyran. Men vi måste inte nöja oss med det som förväntas av oss. Vi kan sträva efter det överraskande, det utmanande, det betydelsefulla. Och i denna strävan kommer vi att finna mer än ”bara att jobb” – vi kommer att upptäcka en plats där vi kan göra skillnad.

Detta är ett faktum.

Minsann.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?