När kollegan surar, skapar intriger och snäser av kunder, är det för att hen saknar kunskap om vilka värderingar som gäller på arbetsplatsen? Har hen inte läst broschyren? Var hen sjuk den dagen vi skrev vackra värdeord på väggen?

När föräldern skriker ”måste du dra benen efter dig varje jävla dag” till sitt barn på väg till förskolan, är det för att hen inte var på senaste föräldramötet där fostran diskuterades? Har hen missat seminariet om uppfostringsstilar? Är hen oinformerad?

När chefen är mer upptagen av att hämnas en tidigare affärspartner, än att driva företaget, beror det på att hen saknar bildning? Skippade hen sista passet i ledarskapsprogrammet? Har hen tillgång till för få data?

Om okunskap vore problemet, vore lösningen att leverera ytterligare information.

Låt kollegan gå på charmkurs, köp en bok om barns utveckling till föräldern och boka in en ledarskaps-coach till chefen.

Men… okunskap ÄR INTE det problem som ska hanteras.

Sunda värderingar, känsla för rätt och fel, samt möjlighet att ta kloka affärsbeslut finns nämligen tillgängligt inom oss alla. Såvida inte oro, rädsla och grubblerier grumlar ner vårt inre. Ett stressat sinne skymmer såväl lugn som klokhet.

Utmaningen ligger inte i att informera din omvärld. Den är att kunna engagera människor att påbörja den resa till sinnesfrid och klokhet som Du nyligen gjort – en resa som handlar om att förstå vad tankar egentligen är, och hur tänkandet ofta ställer till det för oss i livet.

Och att var och en därefter kan inse, att bortom tänkandet är sinnet alltid stilla och insiktsfullt.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?