I veckan har haft den stora äran att utbilda ett gäng väldigt framgångsrika ICA-handlare. Riktningen var ”Med ett balanserat sinne finner man såväl sinnesfrid och harmoni, som driv och produktivitet”.

Jag träffade dem första gången för ganska exakt ett år sedan. Då höll jag en heldagsutbildning, som fokuserade på de tre principerna, och hur dessa skapar varje upplevelse av livet, psykologiskt.

Jag lade märke till att tre, fyra stycken av deltagarna var ganska kritiska till mig och mitt budskap. Dock höll jag fast vid min berättelse, och framförde den så ärligt och uppriktigt som jag kunde.

När jag nu träffade samma gäng igen – ett år senare – var alla supernöjda. I alla vad de sa till mig.

En av killarna, den som varit som mest kritisk, berättade att min utbildning hade förändrat honom på flera plan i livet, och att hans fru, föräldrar och barn inte kunde känna igen honom. Han hade blivit mycket lugnare, och mer balanserad, än förut. Han var så tacksam.

Han berättade också att han först hade varit oerhört irriterad på mig och till och med riktigt förbannad.

– Vadå, bara en tanke? Är du seriös? På riktigt? Vad vet du, egentligen? Ingenting, verkar det som.

Men, insikterna hade fallit på plats efter hand, och när vi skildes åt fick jag världens kram och han beskrev hur oerhört glad han var för de insikter som min utbildning hade bidragit till.

Och hans berättelse fick mig än mer övertygad om att jag är på rätt väg, trots att mina ord ibland kan skapa såväl irritation och ilska, som frustration och upprördhet.

Jag blir alltmer medveten om att jag kan få människor att känna sig obekväma när jag hävdar att det jag erbjuder är så fantastiskt mycket bättre än det som erbjudits förut – men det spelar egentligen ingen roll, eftersom jag börjar bli mer och mer säker på, att när man väl tagit del av mitt erbjudande, kommer man att säga tack.

Mvh,
Dennis Westerberg

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?