Humöret gå upp och ner, av sig självt.

För oss alla.

Lätt att förstå, svårt att komma ihåg i stunder då ”hissen är nere i källaren”.

Dock… insikten om att medvetandet varierar, från brett till smalt – från vidsynt till tunnelseende – kan formuleras som fem insikter som kan ha betydelse för var och en av oss:

1. Ökad acceptans: Att förstå att humörsvängningar är en naturlig del av att vara människa, hjälper oss att acceptera oss själva mer. Vi inser att våra känslor är tillfälliga och inte definierar vem vi är.

2. Mindre grubbel: Insikten att vårt humör naturligt går upp och ner gör att vi grunnar mindre på våra känslor. Vi fastnar inte lika lätt i det egna tänkandet.

3. Förbättrade relationer: Genom att erkänna att alla upplever humörsvängningar, blir vi mer förstående och empatiska mot andra. Detta leder till starkare och mer harmoniska relationer.

4. Inre stabilitet: Att förstå humörets naturliga förändringar ger oss en känsla av inre stabilitet och lugn. Vi hanterar livets känslomässiga utmaningar med större lugn och tillit.

5. Mindre behov av externa lösningar: När vi inser att humörsvängningar är en del av livet, lutar vi oss mindre mot externa lösningar för att hantera våra känslor. I stället förlitar vi oss mer på vår egen förmåga att hitta balans.

Med kärlek,
Dennis

Pin It on Pinterest

Podcast

Missa inte den populära podden Tomas och Dennis podcast. En guide till villkorslöst välmående.

Liveshow

Dennis sänder ofta live på Facebook. Ett samtal med tittarna kring ett specifikt ämne. Missa inte detta.

Redo för en verklig förändring?